Mėmelio Fermentuotas produktų tyrimų protokolai

Mėmelio Fermentuotas produktų tyrimai nuolatos atliekami Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, KTU Maisto instituto Maisto tyrimų centre, Klaipėdos universitete, Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, Lenkijos Hamilton laboratorijoje. Realus gerųjų bakterijų kiekis net didesnis negu deklaruojama ant etiketės. 1×109 KSV reiškia milijardą kolonijas sudarančių vienetų, o 1×1010– net dešimt milijardų! Ir tai tik viename produkto mililitre – įsivaizduokite, kiek jų yra visame butelyje! 

Mūsų fermentuotuose gaminiuose yra šios gyvybingos bakterijos: Lactobacillus delbrückii subsp. Bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium thermacidophilum, Bifidobacterium thermophilum, Propionibacterium freudenreichii, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus mucosae, Lactobacillus paracasei, Lactococcus lactis, Pichia membranifaciens.

Nuo 2022 metų JAV periodiškai atliekami genetiniai tyrimai metogenominės sekoskaitos metodu kompanijoje Zymo Research Corporation. Tyrimo rezultatus galite peržiūrėti ČIA. Šio tyrimo metu yra identifikuojamas absoliučiai visas mikrobiomas, t.y. visi mikroorganizmai gyvenantys gaminyje, įskaitant:
– aptinkamos visos gyvos bakterijos (gerosios ir blogosios, jeigu tokių yra);
– a
ptinkamos ir identifikuojamos net žuvusios ląstelės;
– ieškoma virusų;
– sekvenavimo metodu išsiaiškinama, ar bakterijos nėra mutavusios;
– kokių genčių ir kiek šeimų bakterijų yra iš viso.

Tokiu būdu, atlikdami periodinę savikontrolę, galime užtikrinti gaminio saugumą, sudėtį, galiojimą ir kokybę.

Susijęs įrašas

Mėmelio Fermentuotas produktų tyrimų protokolai

Mėmelio Fermentuotas produktų tyrimai nuolatos atliekami Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, KTU Maisto instituto Maisto tyrimų centre, Klaipėdos universitete, Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, Lenkijos Hamilton laboratorijoje. Realus

Scroll to Top