Mėmelio Fermentuotas produktų tyrimų protokolai

Mėmelio Fermentuotas produktų tyrimai nuolatos atliekami Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, KTU Maisto instituto Maisto tyrimų centre, Klaipėdos universitete, Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, Lenkijos Hamilton laboratorijoje. Realus gerųjų bakterijų kiekis net didesnis negu deklaruojama ant etiketės. 1×109 KSV reiškia milijardą kolonijas sudarančių vienetų, o 1×1010– net dešimt milijardų! Ir tai tik viename produkto mililitre – įsivaizduokite, kiek jų yra visame butelyje! 1 L produkto gerųjų bakterijų yra tiek, kiek turi ~1000 piliulių, parduodamų vaistinėse.

Mūsų fermentuotuose gaminiuose yra: Pieno rūgšties bakterijų – 108 KSV/ml, Bifidobakterijų – 107 KSV/ml, Lactobacilus bulgaricus – 108 KSV/ml, Streptococcus thermophilus – 108 KSV/ml, Lactobacillus acidophilus – 106 KSV/ml, Lactobacillus rhamnosus – 1010 KSV/ml, Lactobacillus casei – 108 KSV/ml. Kiti šių šeimų porūšiai: Lactococcus lactis subsp.lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis, Lactobacillus paracase, Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium  bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve.

Nuo 2022 metų JAV periodiškai atliekami genetiniai tyrimai metogenominės sekoskaitos metodu kompanijoje Zymo Research Corporation. Šio tyrimo metu yra identifikuojamas absoliučiai visas mikrobiomas, t.y. visi mikroorganizmai gyvenantys gaminyje, įskaitant:
– aptinkamos visos gyvos bakterijos (gerosios ir blogosios, jeigu tokių yra);
– a
ptinkamos ir identifikuojamos net žuvusios ląstelės;
– ieškoma virusų;
– sekvenavimo metodu išsiaiškinama, ar bakterijos nėra mutavusios;
– kokių genčių ir kiek šeimų bakterijų yra iš viso.

Tokiu būdu, atlikdami periodinę savikontrolę, galime užtikrinti gaminio saugumą, sudėtį, galiojimą ir kokybę.

Susijęs įrašas

Mėmelio Fermentuotas produktų tyrimų protokolai

Mėmelio Fermentuotas produktų tyrimai nuolatos atliekami Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, KTU Maisto instituto Maisto tyrimų centre, Klaipėdos universitete, Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, Lenkijos Hamilton laboratorijoje. Realus

Scroll to Top